VIVIO - Chlorella proszek to suplement diety będący źródłem chlorelli zwyczajnej.
Chlorella vulgaris to zielona mikroalga, którą można znaleźć w słodkiej wodzie. Ma jeden z najbardziej kompletnych profili biochemicznych w naturze.
Chlorella Vulgaris jest jednym z niewielu gatunków
mikroalg zatwierdzonych przez EFSA jako żywność lub składnik żywności. Większość Chlorelli w proszku dostępnych na rynku składa się ogólnie z
białka, węglowodanów, kwasów tłuszczowych, składników mineralnych i witamin.
Chlorella gromadzi wszystkie powyższe składniki odżywcze oraz wiele innych. Jest to jeden z najczystszych i najbezpieczniejszych produktów na rynku.
- pomaga utrzymać odpowiedni poziom energii,
- jest naturalnym źródłem niezbędnych składników odżywczych, witamin i składników mineralnych,
- wspomaga witalność,
- można ją stosować w przypadku przejściowego zmęczenia,
- wspiera procesy obronne organizmu,
B12 bierze udział:
- w prawidłowym metabolizmie homocysteiny,
- w prawidłowej produkcji krwinek czerwonych i odgrywa rolę w procesie podziału komórek,
- w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
B12 przyczynia się:
- do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,
- prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego,
- do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego,
- do prawidłowych funkcji psychologicznych.
pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny,
pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie,
przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego,
pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,
pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych,
przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,
odgrywa rolę w procesie podziału komórek.
INFORMACJA ŻYWIENIOWA:
Składniki: Sproszkowana chlorella
ZALECANE STOSOWANIE: Porcję produktu tj.: 5g (1 miarka) rozpuścić w 100 ml wody, mleka, soku, spożywać raz dziennie, najlepiej po posiłku, bezpośrednio po przygotowaniu.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
Innym sposobem podania spiruliny jest dodanie jej do musli, koktajli, deserów lub sałatek.