VPLab Nutrition - Vegan Protein to wegańskie źródło
białka. Dzięki połączeniu aminokwasów z groszku, ryżu i owsa otrzymano kompletny aminogram białek niezbędnych do maksymalnego nasilenia syntezy białek mięśniowych.
Białko grochu ma najwyższą zawartość
białka o najlepszej rozpuszczalności, które jest również doskonałym źródłem
potasu i
żelaza. Przyczynia się do utrzymania mięśni, kości, prawidłowego krzepnięcia krwi i wspiera zdrowie serca.
Białko ryżowe to najlepiej smakujące białko roślinne, które jest łatwo trawione i wysoce wchłaniane przez organizm. Wspomaga wzrost mięśni i pomaga utrzymać beztłuszczową masę mięśniową.
Białko owsiane zapewnia długotrwałe uczucie sytości i zawiera znaczną ilość
BCAA i innych niezbędnych aminokwasów. W związku z tym przyczynia się do kontroli wagi, utrzymania masy mięśniowej i regeneracji.
Wszystkie trzy źródła białka są w 100% wegańskie, naturalnie hipoalergiczne i tworzą kompletną matrycę białkową.
Suplement znajdzie swe zastosowanie:
• u osób ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko,
• u osób poszukujących skoncentrowanego źródła roślinnego,
• u osób w okresie zwiększonej ekspozycji na ciężką aktywność fizyczną,
• chcących usprawnić procesy regeneracyjne organizmu.
-
Kompletna matryca białkowa dzięki mieszance: białek grochu, ryżu i owsa
-
Doskonały smak
-
Pełny profil aminokwasowy
-
76% to białko w składzie!
INFORMACJA ŻYWIENIOWA:
Energia 1577 kJ/377 kcal 473 kJ/113 kcal
Tłuszcz 4,0 g 1,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g 0,2 g
Węglowodany 8,8 g 2,6 g
- w tym cukry 3,2 g 1,0 g
Błonnik 0,9 g 0,3 g
Białko 76,0 g 22,8 g
Sól 0,71 g 0,21 g
Składniki: Izolat białka grochu, proszek białka owsa, proszek białka ryżu, emulgator (lecytyna słonecznikowa), substancja zagęszczająca (karboksymetyloceluloza), aromaty, substancja słodząca (sukraloza).
ZALECANA DZIENNA PORCJA: Według zaleceń na etykiecie.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Preparat przeznaczony dla osób dorosłych, jako uzupełnienie codziennej diety.
UWAGA: nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Należy dokładnie zapoznać się z etykietą produktu.