Ostrovit - High Protein Ice Cream to wysokobiałowe lody bez dodatku cukru z dodatkiem błonnika.
Produkt zawiera wysokiej jakości białka mleka (WPC, WPM) oraz maślankę w proszku. Dzięki odpowiedniej proporcji poszczególnych białek otrzymujemy gotowy produkt o strukturze lodów.
INFORMACJA ŻYWIENIOWA:
ZAWARTOŚĆ W JEDNEJ PORCJI:
Wartość energetyczna 770 kJ / 185 kcal 1556 kJ / 370 kcal
Tłuszcz 4.6 g 9.1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.7 g 5.3 g
Węglowodany 9.0 g 18 g
- w tym cukry 7.5 g 15 g
Błonnik 5 g 10 g
Białko 25 g 49 g
Sól 0.5 g 1 g
SKŁADNIKI: Koncentrat białek serwatkowych (z mleka), maślanka w proszku (z mleka),
inulina,
odtłuszczone mleko w proszku, kakao (6,5%),
białka mleka, emulgator:
lecytyny;
olej MCT (70%) w proszku z oleju kokosowego mikrokapsułkowany gumą arabską, aromaty, sól, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; substancja słodząca:
sukraloza.
Produkt może zawierać soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.
ZALECANA DZIENNA PORCJA: 100 g (8 miarek) proszku wymieszać mikserem z 200 ml wody lub mleka. Miksować do uzyskania jednolitej konsystencji gęstej śmietanki. Mrozić w zamrażarce około 1 godz. Wyjąć z zamrażarki na wpół zamrożoną masę i dokładnie wymieszać. Odłożyć produkt do zamrażarki na około 1 godz., następnie spożyć. Najsmaczniejszą strukturę uzyskuje się nie doprowadzając do głębokiego zamrożenia. Zalecana dzienna porcja – 50 g. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Preparat przeznaczony dla osób dorosłych, jako uzupełnienie codziennej diety.
UWAGA: nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Należy dokładnie zapoznać się z etykietą produktu.