Mushroom Coffee Chocolate (Chaga & Lion’s Mane) to mieszanka wysokiej jakości kawy arabica (blend z ameryki południowej) + 5% standaryzowanych ekstraktów Lion’s Mane + Chaga.
Soplówka jeżowata jest grzybem jadalnym oraz medycznym używanym od wieków w Tradycyjnej Chińskiej Medycynie. Może wpływać na układ nerwowy, funkcje poznawcze, odporność i poprawę wydolność organizmu.
Dzięki swoim wspaniałym właściwościom znalazła swoje miejsce w dziale "
super foods" oraz naturalnych substancji nootropowych.
Jest to również znakomita alternatywa dla osób aktywnych fizycznie, sportowców, którzy chcą uzyskać efekt pobudzenia bez uczucia rozdrażnienia.
Wyciąg z Chaga (błyskoporka podkorowego) – grzyb występujący na półkuli północnej, w niektórych krajach uznawany za składnik kulinarny.
Suplement diety może znaleźć swe zastosowanie:
- u osób narażonych na duże bodźce stresowe,
- u osób chcących wesprzeć samopoczucie,
- u osób mających intensywną pracę umysłową,
- u osób dbających o pracę układu odpornościowego.
Porcja 10 g kawy dostarcza 500 mg wyciągu z grzybów a dodatek aromatu sprawia, iż wyczuwalny jest mocno czekoladowy posmak.
INFORMACJA ŻYWIENIOWA:
ZAWARTOŚĆ W JEDNEJ PORCJI (10g):
-
Czarna kawa arabska w proszku z dodatkiem dwóch rodzajów grzybów: Chaga (Inonotus Obliquus) i Lions Mane (Hericium Erinaceus).
SKŁADNIKI: 93% kawy, Chaga (30% polisacharydy) proszek 2,5%, Lions Mane (30% polisacharydy) proszek 2,5%, aromat 2%.
ZALECANY SPOSÓB UŻYCIA: Zmieszaj 1 porcje (2 łyżeczki od herbaty = 10g) z 200ml napoju lub gorącej wody.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Preparat przeznaczony dla osób dorosłych, jako uzupełnienie codziennej diety.
UWAGA: nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Należy dokładnie zapoznać się z etykietą produktu.