Olimp Collagen Bar - Baton białkowy (19% białka) z dodatkiem kolagenu rybiego i witamin C, D, A, biotyny oraz manganu. O smaku czekoladowym z chrupkami (3%), w czekoladzie (25%). Zawiera cukry i substancję słodzącą. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
INFORMACJA ŻYWIENIOWA:
ZAWARTOŚĆ W PORCJI (44 g):
Wartość energetyczna 717 kJ/ 172 kcal
Błonnik 8 g
Białko 8 g
Sól 0,13 g
Mangan 1 mg
Składniki: 25% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole;
tłuszcz kakaowy, emulgator –
lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], 13% peptydy
kolagenu rybiego (ryby),
fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy1 z tapioki, substancje utrzymujące wilgoć –
glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy),
izolat białka sojowego,
białko z grochu, chrupki sojowe (
izolat białka sojowego), 3% kakao o obniżonej zawartości
tłuszczu,
białko z brązowego ryżu, izomaltuloza2, substancja zagęszczająca – guma arabska; aromaty, emulgator –
lecytyny (sojowe); kwas L-askorbinowy – wit. C,
cholekalcyferol – wit. D, palmitynian retinylu – wit. A, D-
biotyna –
biotyna, glukonian
manganu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.
ZALECANA DZIENNA PORCJA: Według zaleceń na etykiecie.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Preparat przeznaczony dla osób dorosłych, jako uzupełnienie codziennej diety.
UWAGA: nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Należy dokładnie zapoznać się z etykietą produktu.