Hepatica Bio Acerola to standaryzowany wyciąg z bio owoców wiśni aceroli. Nie ma dodatku syntetycznej witaminy i zawiera wyłącznie naturalną witaminę C.
Acerola ma liczne właściwości odżywcze, zawiera 30 razy więcej witaminy C niż chociażby cytryna. Acerola od wieków znalazła zastosowanie w naturalnej medycynie, posiada wiele leczniczych właściwości, stosowana w leczeniu anemii, chorobach płuc, wątroby ale przede wszystkim w celu wsparcia układu immunologicznego i zapobiegania infekcjom z racji na jest działanie bakteriobójcze.
INFORMACJA ŻYWIENIOWA:
Zawartość | w 1 porcji (1 kapsułka) | zaw: |
standaryzowany wyciąg z bio owoców wiśni aceroli (Malpighia glabra L.) | 500 mg | |
w tym - witamina C (pochodzenia naturalnego - nie syntetyczna) - 85 mg | ||
[kraj pochodzenia surowca - Brazylia] | ||
SKŁADNIKI: standaryzowany wyciąg z bio owoców wiśni aceroli (Malpighia glabra L.), bio maltodekstryna, stabilizator - hydroksypropylometyloceluloza (składnik otoczki kapsułki).